Selectați pagina

Alegerile s-au încheiat în autoproclamata Republică Populară Donețk

Alegerile s-au încheiat în autoproclamata Republică Populară Donețk

Alegeri in DonetkPotrivit Comisiei Electorală Centrală din Doneț, scrutinul s-a desfășurat fără incidente. În același timp, durata votării a fost prelungită cu o oră în autoproclamata Republică Populară Lugansk din cauza numărului mare de alegători.

Locuitorii din Donețk și Lugansk au fost chemați la urne pentru a-și alege liderii și membrii parlamentelor. În timp ce Kievul declară că nu recunoaște rezultatele acestor scrutine, Rusia consideră că alegerile reprezintă un pas pozitiv spre soluționarea criziei din Ucraina.

După procesarea a peste 50% din buletinele de vot, premierul în exerciţiu al Republicii Populare Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, obţine peste 70% din voturile alegătorilor. La alegerile pentru Consiliul Popular, mişcarea „Republica Doneţk”, condusă de el, a obţinut sprijinul a peste 60% dintre alegători.

În Republica Populară Lugansk pe primul loc se clasează actualul lider al republicii, Igor Plotniţki. După numărarea a 28% din voturi, el se bucură de sprijinul a peste 63% dintre alegători. Alegerile legislative sunt câştigate de mişcarea „Pace în Lugansk”, cu 69% din voturi.

Observatorii din Europa declară că alegerile din Republica Populară Doneţk au avut un caracter transparent şi democratic.

Europarlamentarul francez Jean-Luc Schaffhauser a declarat la Doneţk că rezultatele alegerilor reflectă în totalitate dorinţele reale ale poporului.

Potrivit senatorului italian Lucio Malan, votul a corespuns în totalitate normelor internaţionale. El a mai declarat că a fost impresionat de numărul mare de alegători, subliniind că atmosfera la secţiile de votare a fost calmă, fără niciun fel de presiuni. „Dorim ca aceste alegeri să aducă pacea în regiune”, a spus observatorul italian.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru/

2 Comentarii

  1. Radu Humor

    Şi se trezesc mârşavii ăia din SUA şi UE să declare că nu recunosc alegerile din Ucrauna de est !

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке