Selectați pagina

Alarmant. În Moldova crește numărul fraudelor bancare

Alarmant. În Moldova crește numărul fraudelor bancare

Numărul escrocilor în Moldova crește de la o zi la alta. Poliția atenționează cetățenii că în ultima perioada au loc tot mai multe fraude cu utilizarea cardurilor bancare ale clienților mai multor bănci din țară.

Doar de la începutul acestui an, oamenii legii din Bălți au înregistrat un număr impunător de cazuri pe segmentul dat, transmite Știri.md.

În acest sens, poliția vine repetat cu un apel către cetățeni să fie vigilenți și să respecte regulile de securitate:

– Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line), chiar dacă apelul este aparent efectuat de pe numere asemănătoare sau identice cu cele ale băncilor comerciale.

– Petru a verifica dacă într-adevăr sunteți apelați de către angajații băncii, sunați independent la numerele de telefon indicate pe website-urile băncilor comerciale sau cele indicate pe cardurile bancare, pentru verificare;

– Nu transmiteţi cardul persoanelor terţe, nu lăsaţi cardul bancar la vedere şi nu permiteţi fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine;

– Verificați lunar extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresează-te băncii cât mai repede.

– Dacă suspectați o fraudă sau o activitate suspicioasă, contactați imediat Serviciul Clienți, la numărul de pe verso cardului, valabil 24 de ore din 24.

În cazul în care beneficiarii de card bancar devin victimă a acestor infracțiuni sunt rugați să apeleze poliția la numărul 112.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке