Selectați pagina

Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova

Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova

Mitropolitul Vladimir s-a rugat duminică pentru o familie din Republica Moldova, stabilită cu traiul în Uniunea Europeană, căreia i-au fost luați copiii cu forța de către autorități, pentru că mama și-a obligat copilul să îmbrace haine groase pe timp de iarnă.

Copiii unei familii din Republica Moldova aflată în Occident, au fost luați cu forța de către autorități, părinții cărora sunt acuzați de ”violență în familie”.

Solicitat de Sputnik Moldova, consilierul din cadrul Mitropoliei Moldovei, administratorul portalului național de spiritualitate ortodoxă ortodox.md, Mihail Bortă, ne-a oferit mai multe detalii pe marginea acestui caz șocant.

”Recent, am primit pe adresa [email protected] o cerere de rugăciune pentru o familie aflată în străinătate, în care am fost rugaţi să ne rugăm pentru: Nicolae, Andriana (părinţii) Nicoleta şi Maria (copii). Deocamdată am fost rugați să nu oferim mai multe detalii”, a declarat părintele Mihail Bortă.

Publicăm în exclusivitate textul mesajului transmis de către o rudă a familiei vizate.

”Vă rog să pomeniți la rugăciune această familie. Trăiesc în Occident. Le-au fost luați cu forţa copiii, fiind acuzați de violenţă în familie. Dimineaţa, Nicoleta (fiica) a refuzat să îmbrace haine groase, mama a certat-o și a obligat-o să se îmbrace, fiindcă afară ninsese. Nu se cunoaşte ce a spus fata la școală, dar când a mers tata să o ia, profesorii nu i-au dat copilul acasă. A venit poliția și a arestat mama fetei, nici nu i-au permis să vorbească cu tatăl. Au luat-o și pe cea mică, care are doar doi ani și le-au dus la orfelinat. Tata a rămas în stare de șoc, nu a ştiut сâteva zile nimic de soție și copii. A urmat o primă întrevedere cu copiii, care au fost plasaţi într-un cămin de tip familial, unde mai sunt şi alţi copii, cu diferite cazuri asemănătoare”.

Potrivit spuselor părintelui Mihail Bortă, este pentru prima dată când toți cei prezenți la Catedrala mitropolitană în frunte cu ÎPS Vladimir s-au rugat în urma unei solicitări venite în cadrul noii rubrici online ”AJUTOR PRIN RUGACIUNE” de pe portalul ortodox.md.

”În premieră, duminică, întreaga Catedrală, în frunte cu Mitropolitul sau rugat pe un caz solicitat în cadrul noii rubrici. Sperăm că autoritățile se vor autosesiza”, a mai spus părintele.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. V.M.

    Doamne miluiește!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *