Selectați pagina

Ai telefon cu Android? E un rai pentru hackeri: 99% dintre atacuri vizeaza acest sistem

Ai telefon cu Android? E un rai pentru hackeri: 99% dintre atacuri vizeaza acest sistem

telefonPatru din cinci terminale mobile active pe piata ruleaza pe Android, iar 99% dintre amenintarile informatice programate sa atace telefoanele si tabletele vizeaza acest sistem de operare, conform datelor din piata centralizate de Centrul pentru Studii de Justitie si Securitate (CJS).

Exista unii virusi, precum AndroRAT si Dendroid, care permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanta, fara ca posesorii terminalelor sa cunoasca acest lucru, permitand desfasurarea de operatiuni, precum trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau initierea de apeluri, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

In general, acestea se instaleaza prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicatii disponibile in piata, procurate in special din magazine online neoficiale.

O analiza CJS asupra amenintarilor referitoare la terminale mobile arata ca 4 din 5 terminale mobile active in piata ruleaza pe Android, iar 99% dintre amenintarile informatice care vizeaza mobile tintesc acest sistem de operare.

La nivel general, cel putin 350.000 de mostre unice de malware au fost trimise zilnic pe piata in anul precedent, in crestere cu 24% fata de anul 2013. Circa 60% dintre amenintari tintesc companii mici si mijlocii, pe fondul unei alocari reduse sau inexistente a bugetelor pentru securitate informatica.

Datele studiului au fost prezentate de reprezentantii Centrului pentru Studii de Justitie si Securitate, care au organizat, luni, in parteneriat cu Bitdefender si Centrul de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), un workshop destinat acumularii de cunostinte legate de amenintarile informatice care vizeaza terminale mobile.

La eveniment au participat reprezentanti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Sursa: ziare.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *