Selectați pagina

Află ce date sunt trimise la Microsoft de pe calculatorul tău cu „Windows 10”

Află ce date sunt trimise la Microsoft de pe calculatorul tău cu „Windows 10”

În curând, ne vom bucura de un grad sporit de transparență în privința datelor pe care orice instalare de Windows 10 le trimite către serverele Microsoft.

Încă de la început, Windows 10 a frustrat un număr important de internauți din cauza modului agresiv prin intermediul căruia îți partajează o serie suprinzător de mare de informații și statistici cu gigantul din Redmond, scrie playtech.ro

Situația a fost atât de gravă, încât guvernul Franței a ordonat companiei americane să înceteze acest comportament. Uniunea Europeană s-a plâns pe marginea subiectului, iar oficialii EFF (Electronic Frontier Foundation) au publicat un raport îngrijorător pe aceeași temă.

”Partea bună” este că situația de partea Microsoft a rămas neschimbată în tot acest timp. Singurul lucru pe care l-au făcut oficialii companiei a fost să implementeze un sistem prin care să bifezi sau să debifezi informațiile care îți sunt trimise către Redmond. Cu toate acestea, niciodată nu poți dezactiva complet acel mecanism.

Începând cu această săptămână, printr-un update, cei înscriși în programul Windows 10 Insider Preview vor avea acces la unealtă intitulată Windows Diagnostic Data Viewer. Respectiva aplicație îți va afișa într-un format nu foarte prietenos toate informațiile care ajung la Microsoft de pe computerul tău. În funcție de experiența pe care o ai cu monitorizarea traficului dintr-o rețea, formatul datelor s-ar putea să-ți aducă aminte de Wireshark. Este important de făcut distincția între faptul că acele date decriptate pe care le vezi într-o fereastră precum cea de mai jos sunt transmise criptate către serverele Microsoft.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке