Selectați pagina

Afiş conferinţă interortodoxă: Condamnarea Ecumenismului şi a Sinodului din Creta

Afiş conferinţă interortodoxă: Condamnarea Ecumenismului şi a Sinodului din Creta

Aceasta conferinta interortodoxa va aborda problema intreruperii canonice a pomenirii episcopilor care accepta pseudo Sindoul din Creta.

Oprierea pomenirii = schisma? etc. In ce conditii este schisma? In ce conditii nu este schisma? Va fi foarte actuala! Eu va recomand sa mergeti!
E o mare surpriza pentru multi faptul ca parintele Theodoros Zisis a primit felicitari din partea multor ierarhi ai Bisericii Greciei pentru intreruperea pomenirii, aratand ca acesti ierarhi nu sunt straini de traditia Bisericii, unii explicand faptul ca din motive tactice nu intrerup pomenirea dar sunt intr-un suflet si o inima cu cei care au intrerupt pomenirea colegilor lor ierarhi care predica sau impun diferite erezii eclesiologice( denumite simbolic- ecumenism- materializat prin pseudo Sindoul din Creta) in eparhiile lor sau in general.

4 Aprilie 2017
Ora 5 PM
La Complexul Nuvelle kilometrul 7  Salonic- Oreokastro, autobuzul 56, Statia Lidl
Organizeaza: Parinti Aghioriti, Societatea de Studii Patristice, Sinaxa  Cretanii Ortodocsi
Vor conferentia:
    – din partea Societatii de Studii Patristice-Parintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Facultatii de Teologie din Salonic
 -Protoprezbiter Dr. Anghelos Anghelakopulos, Colaborator- consilier pe probleme de erezie- din partea Mitropoliei Pireului
– din partea monahilor aghioriti monahul Epifanie Kapsaliotis si monahul Sava Lavriotul
– din partea pleromei Bisericii Ortodoxe Romane care respinge Creta:  teolog Mihai Silviu Chirila
Vor Saluta conferinta reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Romania, Ucraina, Sfantul Munte Athos( Gheron Gavriil) etc.
Nota. Biserica Ortodoxa Romana nu este numai Patriarhul si Sinodul sau clericii in general, orice mirean membru deplin al Bisericii Ortodoxe Locale din Romania reprezinta prin marturisirea lui ortodoxa Biserica Locala din care face parte, institutionalizarea excesiva a Bisericii este defapt rodul clericalismului si duce inevitabil la secularism, extremele ducand intotdeauna la extreme.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.