Selectați pagina

Afirmaţiile unui expert: Aproximativ 20 de milioane de lei s-au cheltuit pentru marșul LGBT

Afirmaţiile unui expert: Aproximativ 20 de milioane de lei s-au cheltuit pentru marșul LGBT

Pentru organizarea marșului solidarității desfășurat în cadrul festivalului Moldova Pride de comunitatea LGBT, s-au cheltuit peste 20 de milioane de lei, afirmă expertul Gheorghe Costandache. La marș s-au alăturat și unii politicieni, printre care deputatul PAS Dumitru Alaiba, după cum relatează today.md

„Aproximativ 20 000 000,0 lei cheltuiți pentru marșul „Sunt ok”, organizat în susţinerea comunităţii LGBT. Încotro societatea lunecă?”, a scris Gheorghe Costandachi pe Facebook.

Peste 1800 polițiști au fost implicați direct în protecția marșului organizat de comunitatea LGBT din Chișinău, dintre care 500 de polițiști antrenați în menținerea ordini publice în hotarele străzilor adiacente acestui marș. Iar 1200 de militari și polițiști au stat în rezervă pentru a interveni în caz de urgență. În total un efectiv de aproximativ 3500 de persoane din poliție și servicii speciale au fost antrenate în acest eveniment.

Expertul spune că peste 20 mii de mașini particulare au stat în ambuteiaje fiind nevoite să sufere în timpul marșului homosexualilor. Transportul public de asemenea a fost perturbat timp de 4 ore la rând, astfel între 95 și 100 mii da pasageri au fost nevoiți să sufere în acest timp.

„Costurile și cheltuielile pentru polițiștii antrenați pentru paza și protecția homosexualilor la acest marș, ale altor efective militare, tehnica folosită, transportului public, transportului particular paralizat, alte cheltuieli se ridică aproximativ la 20 milioane lei. Câte impozite au achitat în bugetul de stat, de exemplu, organizatorii? Are sens de cheltuit atâția bani pentru așa activități care duce societatea la degradare totală, amoralitate profundă și destrămarea familiilor”, se întreabă Gheorghe Costandachi.

După cum a promis anterior, deputatul din Partidul Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, a venit la acest eveniment în susținerea drepturilor gay-ilor și lesbienelor. Liderul PAS, Maia Sandu, în acest an nu a fost văzută la marș, însă în anii trecuți ea a participat.

Sursa: https://telegraph.md/foto-expert-aproximativ-20-000-000-lei-s-au-cheltuit-astazi-pentru-marsul-homosexualilor-deputatii-pas-prezenti-la-eveniment/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii