Selectați pagina

Avertisment al Bisericii Ortodoxe: Festivalul Culorilor nu este decat o manifestare demonica

Avertisment al Bisericii Ortodoxe: Festivalul Culorilor nu este decat o manifestare demonica

Festivalul Culorilor, mai nou si in Romania, nu este decat o manifestare demonica – avertisment al Bisericii Ortodoxe.

De curand, mai exact din 2014, Festivalul Culorilor si-a facut aparitia si in Romania, el gasindu-si repede loc in presa laica, mai ales ca organizatorii acestuia au lansat mai multe apeluri pentru cei interesati de promovare.

Ceea ce stiu, insa, prea putin romanii, este ce origini are acest Festival, si ce presupune, de fapt, „bucuria” de a te folosi de prafurile colorate, informeaza LONews.

In ultimele zile, Eparhia de Celyabinsk a Bisericii Ortodoxe Ruse a venit cu mai multe lamuriri in acest sens, sesizand totodata procuratura să analizeze „partea de conținut” a Festivalului Culorilor, care s-a organizat in acest week-end in intreaga Rusie, temandu-se că ar putea pune în pericol „securitatea națională a Rusiei” și „ar diviza poporul”.

Potrivit Biroului de Misiune al eparhiei, Festivalul Culorilor era cunoscut anterior sub denumirea de „Festivalul Holi al culorilor”, dedicat unui personaj feminin demonic, Holika, ars, cu a carui cenusa adeptii sai isi frecau corpul. In Romania, in prezent, Festivalul nu se sfieste sa poarte exact acest nume, insa in Rusia, treptat, pentru a nu-si mai dezvalui originea si sensul, a ramas doar cu numele de „Festivalul Culorilor”.

Prin urmare, Eparhia ii acuza pe organizatori ca, intre timp, au schimbat numele Festivalului, „incercând să-l prezinte ca pe un divertisment secular inocent, o distracție pentru tineri”.

Festivalul Culorilor se tine in scoli din Rusia, adolescentii petrecand, dansand si aruncand cu vopseluri unii asupra altora – fabricate special din amidon pentru a nu fi nocive, de diferite culori.

„Înșelăciunea care însoțește Festivalul Culorilor dezvaluie caracterul evenimentului și minciuna organizatorilor săi, care încearca prin orice mijloace să impună poporului nostru, în special tinerei generații, valori străine, o spiritualitate ostilă și sa o faca sa cheltuiasca cu ea”, mai spune Biroul eparhial de Misiune.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке