Select Page

ADUNAREA PĂCĂTOŞILOR… Secta anglicanilor a eliminat taina spovedaniei

ADUNAREA PĂCĂTOŞILOR… Secta anglicanilor a eliminat taina spovedaniei

Slujitorii acestora sunt obligaţi să anunţe poliţia despre cazurile cînd mărturisirea cuiva poate “provoca îngrijorare cu privire la siguranţă ulterioară a părţii vătămate”. Slujitorii “eparhiei” din Canterbury (“eparhie” principală în “biserica” anglicană) trebuie să preîntîmpine înainte de spovedanie despre acest lucru.

“Dacă în mărturisirea dvs, veţi atinge orice subiect care provoacă îngrijorări rezonabile cu privire la siguranţa şi bunăstarea dvs. sau a oricărei alte persoane, eu sunt obligat să anunţ despre aceasta autorităţile de stat corespunzătoare. Aceasta înseamnă că nu pot să păstrez taina mărturisirii”, se spune în instrucţie.

Potrivit serviciului de presă al “eparhiei”, documentul are menirea de a proteja slujitorii “de situaţii compromiţătoare din punct de vedere moral sau legal”. În prezent, reprezentanţii “bisericii” anglicane sunt implicaţi în 3300 de cazuri de infracţiuni de natură sexuală. În 2017 jurnaliştii şi autoritătile au acuzat conducătorul “bisericii” anglicane în adăpostirea pedofililor.

Menţionăm că taina spovedaniei este strict respectată în toate bisericile ortodoxe.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *