Selectați pagina

Adunarea Generală a CMB din 2006: Diferențele interconfesionale sunt “varietăți ale expresiei evanghelice, care îmbogățesc viața comună”!

Adunarea Generală a CMB din 2006: Diferențele interconfesionale sunt “varietăți ale expresiei evanghelice, care îmbogățesc viața comună”!

Editia a IX-a a Adunarii Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor

Notă: Intrunirea a avut loc in perioada 14 – 23 februarie 2006, la Porto Alegre, Brazilia. Au participat aproximativ 3000 de persoane, dintre care peste 700 delegati oficiali ai Bisericilor membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor, precum si ai unor organizatii ecumenice internationale sau regionale cu care Consiliul Mondial are relatii de parteneriat, care au discutat pe tema “Dumnezeule, transforma lumea prin harul Tau!”.

“Varietatea expresiei evanghelice, a cuvântului şi a faptei, îmbogăţeşte viaţa comună. Formele diferite de expresie sunt prezente astăzi în viaţa şi mărturia diferitelor Biserici.

Aşa sunt de exemplu tradiţia sfinţeniei la metodişti, dogma răsplatei pentru credinţă şi a harului la luterani, viaţa întru Duhul Sfânt la penticostali, primatul în slujba unităţii al Bisericii Romano-Catolice, valoarea intrinsecă în societatea anglicană, dogma îndumnezeirii corelate cu cea a «sinergiei» la ortodocşi.

În ce măsură punctele pe care se pune accentul constituie atitudini contradictorii sau expresie a varietăţii legitime? A

ccesul pus pe anumite chestiuni umbreşte deplinătatea mesajului Evangheliei”.

Sfântul Munte Athos, Mărturie de veacuri a luptei pentru apărarea dreptei credinţe, Editura “Părinţii Aghioriţi”, Sfântul Munte Athos, p. 60.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii