Selectați pagina

Administraţia Trump va promova homosexualitatea, ca tentativă de a izola Iranul care persecută homosexualii

Administraţia Trump va promova homosexualitatea, ca tentativă de a izola Iranul care persecută homosexualii

Administratia Trump va lansa o campanie pentru a nu fi penalizata homosexualitatea in tarile in care aceasta este inca ilegala, ca parte a unei solicitari diplomatice pentru drepturile LGBTQ – si o tentativa de a izola Iranul care persecuta homosexualii.

NBC News a anuntat ca aceasta lucrare va fi condusa de ambasadorul SUA in Germania, Richard Grenell, un sustinator al lui Trump, care se numara printre functionarii homosexuali de rang inalt care au servit vreodata in guvernul S.U.A. In prezent, Grenell este printre principalii candidati pentru a-i urma lui Nikki Haley in calitate de ambasador al ONU.

Ambasadorul american in Germania, Richard Grenell, o persoana care a declarat deschis ca este gay, cel mai inalt profil homosexual din administratia Trump, conduce campania care incepe marti seara la Berlin. Catre ambasada SUA din Berlin se indreapta activistii LGBT din intreaga Europa pentru o cina de strategie unde vor planui cum sa lupte pentru ca homosexualitatea sa nu mai fie penalizata in unele tari, concentrate mai ales in Orientul Mijlociu, Africa si Caraibe.

Cu toate ca strategia lor nu este inca acceptata in aceste tari, functionarii declara ca este posibil sa includa colaborarea cu organizatii mondiale precum ONU, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, precum si alte tari ale caror legi permit deja drepturile homosexualilor . Sunt implicate alte ambasade si posturi diplomatice americane din intreaga Europa, inclusiv Misiunea SUA in UE, precum si Biroul de Democratie, Drepturile Omului si Muncii al Departamentului de Stat.

Concentrata in special pe incriminarea homosexualitatii, decat pe probleme mai largi ale LGBT, cum ar fi casatoriile intre persoane de acelasi sex, campania a fost conceputa partial ca raspuns la executia recenta prin spanzurare a unui tanar homosexual in Iran, principalul dusman geopolitic al administratiei Trump.

Există 72 tari care inca criminalizeaza homosexualitatea si opt care aplica pedeapsa cu moartea, potrivit NBC. Una dintre ele este aliatul SUA, Arabia Saudita, potrivit unui raport al unei organizatii pentru drepturile homosexualilor citata de NBC News.

Administratia Trump a fost criticata de catre activistii LGBTQ (lesbienele, homosexualii, bisexualii, transgenderii si queerii) din SUA pentru ca a interzis participarea voluntarilor transgender in armata americana si pentru anularea unei politici din administratia Obama care incuraja cazarea speciala a studentilor transgender in scoli publice.
Cu toate acestea, Trump a parasit dezbaterile legate de casatoria intre persoane de acelasi sex si a promovat functionarii gay, precum Grenell, care impartasesc agenda sa mai ampla.

Presedintele Barack Obama s-a prezentat in 2008 cu o platforma care se opunea casatoriei intre persoane de acelasi sex si totusi a fost imbratisat de activistii LGBTQ. El si-a schimbat pozitia inainte de alegerile din 2012, si a spus tarilor africane in 2015 sa renunte la legile care discrimineaza homosexualii, dar nu a presionat problema mai mult.

Administratia Trump a fost elogiata de grupurile religioase pentru promovarea agendei lor in strainatate, inclusiv politica „orasului Mexico”, care interzice ajutorul strain din S.U.A. pentru ca este utilizat pentru finantarea sau promovarea avortului.

Sursa: https://www.breitbart.com/national-security/2019/02/19/trump-administration-to-launch-worldwide-fight-to-decriminalize-homosexuality/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке