Selectați pagina

ADIO facturilor pe HÂRTIE. S-a lansat serviciul „e-FACTURA”

ADIO facturilor pe HÂRTIE. S-a lansat serviciul „e-FACTURA”

e-facturaServiciul Fiscal de Stat a lansat astăzi o nouă platformă destinată contribuabililor. Aceasta va înlocui mecanismul curent de eliberare a facturilor fiscale cu facturi electronice. Agentul economic va putea expedia facturi fără a le comanda direct de la FISC. Odată înregistrat în serviciul „e-Factura”, agentul obține acces exclusiv la factura electronică. Aceasta va putea fi primită în orice moment, prin accesarea unei aplicații.

„Prin lansarea acestei platforme, dorim să punem în valoare avantajele pe care ni le oferă tehnologiile informaționale, dar și să facilităm munca agenților economici. Softul va asigura transparența și eficacitatea, dar va duce și la diminuarea corupției din sistem”, a declarat Ion Prisăcaru, șeful Serviciului Fiscal de Stat.

Serviciul va fi lansat în mai multe etape, a mai precizat Ion Prisăcaru. În prima etapă, numită experimentală, acesta va fi disponibil doar pentru un număr limitat de agenți economici. După șase luni, va urma cea de-a doua etapă în care sunt posibile anumite ajustări. În această perioadă, toți agenții vor avea acces la sistem. Ulterior, va avea loc etapa finală, preconizată pentru începutul lui 2015. În această etapă, e-factura va fi disponibilă la scară națională. Zilnic, de la 20 000 până la 65 000 de facturi vor „trece” prin sistem, iar aproape 2 000 de inspectori fiscali se vor ocupa de ele.

Prezent la evenimentul de lansare, prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că, anual, din bugetul de stat se cheltuiau 20 de milioane de lei pentru imprimarea facturilor. „Această modernizare ne ajută să promovăm obiectivele de e-guvernare, dar și să mergem în pas cu o Europă modernă și civilizată”, a adăugat Leancă.

Precizăm că serviciul este oferit de Guvern și de FISC, cu suportul Centrului de Guvernare Electronică. Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu al Guvernului și e susținut de Banca Mondială.

Sursa: http://ziarulnational.md

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Aşa spunea Sf.Hristofor, totul în vremea lui antihrist va fi electronic.
  votul electronic, banii electronici, facturile electronice, transportul electronic.

  iată că şi ne apropiem de sfârşit.

  cine gândeşte că mai are timp pentru a-şi crea carieră, familie – se înşeală.

  Dacă Dumnezeu a osândit Îngerii care odinioară au fost sfinţi, au cum oare îşi va împlini Cuvântul împotriva nelegiulitului om care ştiind Legile Domnului le calcă cu cel mai curajos dispreţ!

  Răspuns
 2. Artiom

  nu miroase a bine

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *