In China nu s-a mai inregistrat niciun caz de imbolnavire cu Coronavirus de 4 zile – nu e bine sa spui asta! Nu e bine sa “circuli” stiri pozitive, cand noi avem, déjà, 3 morti de Coronavirus: unu’ cu cancer la plamani in stare terminala, altu’ care facea dializa, si ultimul, cu grave probleme de sanatate, care a refuzat internarea. Si deabia asteptam sa-l numaram si pe al patrulea. Nu e bine sa crezi ca mai exista speranta. Mai ales cand speranta e comunista si are ochii oblici. Singura speranta in care ai voie sa crezi e aia socialista, de Bruxelles. Nu se stie insa unde a dus-o si ce a facut cu ea pandemia.

E bine sa spui insa ca 14 milioane de chinezi au disparut in ultimul timp din retelele de telefonie mobila si asta pentru a combate feicniusul ala care zice ca “Italia a depasit China din punct de vedere al numarului de decedati Coronavirus”

Pentru ca socialistii de la Bruxelles n-au fost in stare sa rezolve problema crizei mastilor de protectie la nivel european, comunistii de la Beijing le-au trimis 1 milion de masti. Nici asta nu e bine sa spui!

Cum nu e bine sa spui ca firma LVHM (adica Louis Vuitton, Christian Dior si Guerlain) a gasit in China comunista, si nu in  UE socialista, o companie capabila sa-i furnizeze saptamanal 10 milioane de masti de protectie. Daca o spui, inseamna ca tii mai mult la realitate, decat la imaginea ta. Si nu-i bine, pentru ca imaginea e mai importanta decat realitatea.

Nu era bine sa intrebi, pe vremuri, de ce comunistii de la Moscova , sau de la Bucuresti, nu erau in stare sa asigure necesarul de carne…sau de unt…ori de zahar; de fapt nu erau in stare sa asigure nimic. Nu era bine pentru libertatea ta sa fii atat de curios.

Acum nu e bine sa intrebi de ce marile companii  germane sau franceze, producatoare de echipamente medicale, sanitare …. de pantaloni…. de camasi…de tricouri, de orice in afara de tancuri, gloante, avioane si ciment, nu sunt in stare sa faca niste masti de protectie, in regim de urgenta. Sau aparate de ventilare artificiala. Pentru imaginea ta nu e bine sa intrebi asta. Daca o faci risti sa-ti apara pe imagine steaua maoista in 5 colturi!

Autor: Bogdan Calehari