indulcitori artificialiÎndulcitorii artificiali sunt lăudați de companiile producătoare că au puține calorii și că nu îngrașă. Că sunt o opțiune sănătoasă și inofensivă. Nimic mai fals. Amarul adevăr despre îndulcitorii artificiali este că acest zahăr este nesănătos și ne îngrașă.

Îndulcitorii artificiali încetinesc metabolismul și te supun riscului tulburărilor metabolice și în consecință, câștigi în greutate. Potrivit unui studiu făcut în Statele Unite ale Americii pe o mostră de 18.000 de oameni, consumul a mai multor băuturi îndulcite artificial a sporit riscul de a căpăta tulburări metabolice cu 40 %.

Aspartamul, unui dintre îndulcitorii artificiali, este cunoscut pentru că provoacă o gamă de probleme de sănătate, de la convulsii și până la tumori cerebrale. Aspartamul este unul dintre cei mai periculoși aditivi alimentari. Simptomele provocate de acesta sunt: migrena, tumori cerebrale, atacuri de panică, greață sau spasme musculare. Ce este, de fapt, aspartamul? O combinație de chimicale, formate din acid aspartic, metanol și fenilanină. Oamenii de știință îl plasează la capătul cel mai înalt al domeniului de substanțe considerate toxice.

Una dintre cele mai comune plângeri ale oamenilor care suferă de expunere excesivă la Aspartam este pierderea de memorie. Întrebarea cu care suntem provocați de medici este următoarea: nu cumva, din dorința de a evita alimentele bogate în zahăr, recurgem la alte variante, care sunt și mai periculoase pentru sănătatea noastră?

Sursa: www.viataverdeviu.ro