Selectați pagina

Adevăraţii STAPÎNI: Comisia Europeană IMPUNE Moldovei măsuri pentru a beneficia de regimul liberalizat de vize

Adevăraţii STAPÎNI: Comisia Europeană IMPUNE Moldovei măsuri pentru a beneficia de regimul liberalizat de vize

Comisia Europeană a transmis mai multor state din regiunea Balcanilor de Vest şi din estul Europei care nu sunt membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Republicii Moldova, că pentru a beneficia în continuare de regimul de scutire de la obligativitatea vizelor pentru cetăţenii lor care călătoresc în UE trebuie să depună mai multe eforturi pentru combaterea corupţiei, a crimei organizate şi a migraţiei ilegale, transmite Agerpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.

Cetăţenii din Albania, Bosnia, Georgia, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina pot călători fără viză în UE. Aceste state îndeplinesc în mare măsură condiţiile UE pentru liberalizarea regimului de vize, dar Comisia Europeană menţionează în raportul ei anual că se impun acţiuni – unele chiar „imediate” pentru ca acest regim să fie menţinut.

Documentul atrage atenţia că toate cele opt state trebuie să facă mai mult pentru combaterea crimei organizate, iar Republicii Moldova şi Ucrainei li se solicită să adopte „acţiuni imediate” împotriva corupţiei.

Republica Moldova este singura ţară dintre cele opt căreia Comisia Europeană îi cere să ia măsuri urgente împotriva spălării banilor şi corupţiei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *