Până în primăvara lui 2013 vor apărea camere de supraveghere în principalele intersecții din Capitală.

Anterior, poliția rutieră a anunțat că în 47 de intersecții din Chișinău și pe traseele principal vor apărea sistemele video de monitorizare a traficului rutier. Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat un termen pentru implementarea acestui proiect. Potrivit lui, camerele video vor fi instalate până în primăvara anului 2013, notează UNIMEDIA.

Sistemul va monitoriza va fixa încălcările regulilor de circulaţie rutieră în regim automatizat şi continuu. „Până la mijlocul lui 2014 vom avea 250 de intersecții pe toată țara plus 50 de stații mobile.

În felul ăsta vom asigura monitorizarea continua și vom elimina riscul de corupție”, a afirmat Recean în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

În cadrul intervenției sale, ministrul a vorbit și despre alcotest, asigurând că în cadrul procedurii sunt asigurate normele igienice. „Testul este absolut igienic pentru că se schimbă acest element de contact. Oricine poate solicita să i se prezinte cum se asigură igiena aparatului în care se suflă”, a specificat acesta.

Amintim că MAI a semnat un contract cu o companie chineză care prevede implementarea sistemului de video-monitorizare a traficului. Valoarea totală a proiectului, susţinut financiar şi tehnologic de Republica Populară Chineză, este de 4.5 milioane dolari. Proiectul este implementat din programul de asistenţă a Guvernului Chinei în baza tehnologiilor Huawei.

Sursa: unimedia.md