Selectați pagina

Activiştii violenţi ai mişcării marxiste BLM au ars BIBLII în SUA, pe motiv că Iisus este reprezentat ca fiind alb

Activiştii violenţi ai mişcării marxiste BLM au ars BIBLII în SUA, pe motiv că Iisus este reprezentat ca fiind alb

Arderea Bibliilor în Portland (Oregon, SUA) săptămâna trecută, de către protestatari ai mișcării marxiste “Black Lives Matter” (“viețile negrilor contează”), a fost dezaprobată public de către Biserica Ortodoxă Rusă, care la rândul ei a fost victimă a marxismului. Amintim că în iunie 2020 un activist american pentru justiție socială a cerut distrugerea statuilor, picturilor murale și vitraliilor care îl reprezintă pe Iisus alb, pe motiv că ele au fost create de europeni albi ca unelte de oprimare prin credință. Protestele violente au pornit în urma uciderii afro-americanului George Floyd în 25 mai 2020.

De două mii de ani izbiturile se țin lanț contra Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Piatra Din Capul Unghiului, însă splendoarea Acestei Pietre Nestemate rămâne aceeași, nu poate fi nimicită. „Se rup ciocanele de atâta întrebuinţare, cad istoviţi robotarii de atâta caznă, se schimbă mereu echipa de lucru, se folosesc unelte noi, dar rezultatul rămâne acelaş; nici dinamita nu poate să nimicească splendoarea acestei pietre nestimate”. (așa a scris Sterie Diamandi, în „Fiul lui Dumnezeu – Fiul Omului”, 1942-1943). Cât de adevărat și de actual!!!

Unele surse spun că au fost arse 100 de Biblii în Portland, de către protestatarii violenți în numele mișcării marxiste Black Lives Matter, pe motiv că Iisus este reprezentat ca fiind alb.

Despre mișcarea Black Lives Matter se spunea înainte că luptă pașnic pentru a-i apăra pe afro-americani de orice violență motivată rasial. Însă acum de vede că tocmai ei sunt violenți și fac multe rele.

Președintele Departamentului Sinodal pentru Relațiille Bisericești cu Societatea și cu Media, al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida, a declarat despre acțiunile recente din SUA ale mișcării Black Lives Matter astfel:

“Insultarea sentimentelor religioase ale majorității populației țării (aproximativ 70% sunt creștini), chipurile în numele luptei contra rasismului, pare foarte neconvingătoare și, mai întâi de toate, discreditează mișcarea însăși.” El a mai spus că atunci când sunt proteste pașnice se pot găsi întotdeauna temeiuri pentru dialog, “dar când principalul mod de acțiune al protestatarilor devine violența, jefuirea și distrugerea simbolurilor culturale și religioase pe care ei nu le pot suferi, atunci ei pierd orice drept moral de a vorbi împotriva injustiției.”

Aceste declarații pot fi înțelese mai bine dacă se are în vedere faptul că unii fondatori ai mișcării Black Lives Matter au spus despre ei înșiși că sunt marxiști instruiți, și de asemenea dacă se are în vedere faptul că Biserica Ortodoxă Rusă are multă înțelepciune din experiențele dureroase din secolul al XX – lea, când rușii au fost printre primele victime ale opresiunii marxisto – leninisto – comuniste, care a avut drept rezultat zeci de milioane de morți, iar dacă includem și alte națiuni victime ale ideologiei marxiste se ajunge la o sută de milioane de morți.

Referindu-se la faptele marxiștilor, Patriarhul Kirill al Rusiei, în 2018, în cuvântarea rostită cu ocazia comemorării centenarului uciderii Familiei Țarului Nicolae al II-lea a întrebat și a răspuns astfel: “Este posibil prin crimă, prin sânge, prin violență și prin distrugerea locurilor sfinte să construiești o viață fericită? Istoria mărturisește în mod clar: Este imposibil.”

Autor: Pr. prof. Ion Ciungu

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare:

BLM Bible burning condemned by Representative of the Russian Church—Also a Victim of Marxism, publicat în 7 august 2020, pe website-ul ORTHODOX CHRISTIANITY, de Matfey Shaheen.

ROC: BLM discredited itself by burning Bibles, publicat în data de 5 august 2020, pe website-ul de știri UNION OF ORTHODOX JOURNALISTS, de Tanya Chaika.

Burning Bibles in Portland and Two Sentences Every American Needs to Hear, publicat în data de 3 august 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Jim Denison.

Bibles, American Flags Set Ablaze by Portland Rioters, publicat în data de 3 august 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Milton Quintanilla.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке