Selectați pagina

Activiștii schismatici ucraineni au atacat și au demontat ieri, ușile Bisericii Sf. Gheorghe din satul Kulchin din provincia Volyn din Ucraina

Activiștii schismatici ucraineni au atacat și au demontat ieri, ușile Bisericii Sf. Gheorghe din satul Kulchin din provincia Volyn din Ucraina

Activiștii bisericii schismatice ucrainene au atacat și au demontat ieri, ușile Bisericii Sf. Gheorghe din satul Kulchin din provincia Volyn din Ucraina, raportează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

Aceasta este ultima dintr-un șir lung de atacuri din ultimii ani, care s-au înmulțit după ce Patriarhia Constantinopolului a legalizat grupările schismatice din Ucraina și le-a dat Tomosul de autocefalie.

https://www.facebook.com/oleg.tochinsky/videos/2341474786083182/

Distrugerea proprietății Sfintei Biserici a fost înregistrată pe video și postată online de secretarul arhiepiscopului Eparhiei din Volonia, Oleg Toczynski, care a menționat că bărbații au atacat biserica, după ce comunitatea parohială a votat recent să rămână credincioasă lui Hristos în Biserica canonică și Întaistătătorului ei, Prea Fericitul Mitropolit Onufrie din Kiev și din toată Ucraina.

„În film, susținătorii ”Bisericii Ortodoxe a Ucrainei” demontează ușile bisericii locale a Sfântului Gheorghe, aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce au rupt sigiliul pe care poliția a intenționat să-l folosească pentru a proteja clădirea de astfel de acțiuni care muta conflictul pe planul juridic „, explică Parintele Oleg.

„Privește, Constantinopole!” scrie Părintele Oleg.

Biserica Icoanei Maicii Domnului din Kazan, din satul Sadov și Biserica Adormirii Maicii Domnului, ambele din provincia Volin, au fost de asemenea sparte de schismatici la începutul lunii, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

Două biserici din Zaporozhye au fost recent vandalizate cu simboluri naziste, o biserică din provincia Nikolaev i s-a dat foc, iar schismaticii naționaliști și politia locală au confiscat recent o biserică și l-au bătut pe preotul din provincia Ternopil.

Acestea sunt doar câteva din istoriile recente, care au devenit obișnuite în Ucraina după acordarea Tomosului de către Constantinopol.

Sursa: http://orthochristian.com/119323.html

În acest context, să citim ce scrie “mass-media liberă şi echidistantă”. Articol apărut pe publika.md:

BISERICA AUTOCEFALĂ SE MĂREŞTE. Peste 300 de parohii au trecut la Mitropolia Kievului

Biserica Ortodoxă Autocefală din Ucraina devine tot mai influentă. Peste 300 de parohii subordonate Patriarhiei Ruse au trecut la Mitropolia Kievului şi a întregii Ucraine.

Majoritatea sunt din regiunea Viniţa, situată la graniţa cu Republica Moldova.

De altfel, multe dintre parohiile din vestul și centrul Ucrainei au trecut sau sunt în proces de trecere la Biserica Ortodoxă Autocefală.

Acelaşi trend se înregistrează şi în estul ţării vecine, de exemplu, în parohiile din regiunea Harkov.

Patriarhia Rusă încearcă să împiedice unificarea ortodocşilor ucraineni şi ameninţă parohiile ortodoxe care trec la Biserica autocefală. Bisericile subordonate Moscovei distribuie pliante cu conţinut provocator.

Pe 6 ianuarie, Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu şi Mitropolitul Kievului Epifanie au semnat Tomosul prin care Biserica Ortodoxă a Ucrainei a devenit autocefală. Ulterior, pe 3 februarie, Mitropolitul primat al Ucrainei a fost întronizat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *