Oleg MalginovAcordul de Asociere al Moldovei la UE „este defavorabil legăturilor economice dintre Moscova şi Chișinău”. De această părere este ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, exprimată în cadrul unui interviu pentru gandul.info.

Acordul de Asociere la UE „este defavorabil legăturilor economice dintre Federaţia Rusă şi ţările din parteneriatul estic. Pentru că acordul care este propus şi care va fi semnat, iar mai apoi ratificat, va avea consecinţe economice asupra acestor relaţii. Nu este niciun dubiu. După semnarea acordului, lucrurile nu vor mai putea merge ca până acum pentru că parteneriatul estic ar încălca anumite obligaţii în CSI şi în cadrul relaţiilor economice dintre Rusia şi statul respectiv”, a declarat ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

Potrivit diplomatului, Rusia nu va mai putea acorda țărilor care vor semna Acordul de asociere anumite facilităţi.

În urma semnării Acordul de asociere al Moldovei la UE „vor exista nişte consecinţe în ceea ce ține preţul gazului importat”, este de părere Oleg Malginov. În ceea ce ține cererea Transnistriei de alăturare la Federaţia Rusă, potrivit sursei autoritățile de la Moscova nu au primit o astfel de solicitare.

„Suntem interesaţi să continuăm aceste negocieri „5+2”, care se bazează pe înţelegerea faptului că, da, recunoaştem statutul Republicii Moldova, dar vrem să-l vedem ca pe un stat suveran, neutru, unitar, în care drepturile minorităţilor să fie recunoscute aşa cum se cuvine”, a subliniat ambasadorul rus.