Selectați pagina

Acestea sunt companiile care ajută guvernele să te spioneze

Acestea sunt companiile care ajută guvernele să te spioneze

spionaj-onlineO bază de date lansată de curând include companiile care ajută guvernele în activitățile de spionaj.

Spionajul a devenit o chestiune din ce în ce mai alarmantă în ultimii ani, iar acum, o organizație din Londra a decis să scoată la iveală toate companiile care ajută guvernele în asemenea activități. După cum scrie site-ul Verge, Privacy International a creat o bază de date care include companii din toată lumea implicate în ”industria de supraveghere”.

Baza de date include, în mod interesant, informații în legătură cu nu mai puțin de 528 de companii specializate în spionaj. Mai mult decât atât, se pare că utilizatorii interesați pot afla și detalii cu privire la tehnologiile pe care acestea le-au exportat guvernelor din toată lumea. Privacy International ar fi eliberat și un raport în care este detaliat procesul de dezvoltare a industriei de supraveghere din anii 1970, până în ziua de azi.

Baza de date ar trebui să-i ajute în viitor pe jurnaliștii și activiștii care condamnă activitățile de spionaj întreprinse de guvernele din toată lumea, însă, chiar și așa, industria rămâne învăluită într-o aură de mister. Doar guvernele din Marea Britanie, Elveția și Finlanda au furnizat informații utile în legătură cu software-ul de supraveghere obținut.

Cele mai multe companii din industria de supraveghere (122) sunt localizate în Statele Unite ale Americii. Pe locul doi la acest capitol se află Marea Britanie, cu 104 companii, iar locul 3 este ocupat de Franța, cu 45 de companii. Pe locurile patru și cinci se află Germania și Israel cu 41 și, respectiv, 27 de companii. Una dintre entitățile acestea este Gamma International, care ar fi furnizat spyware-ul FinFisher, folosit împotriva unor activiști din țări precum Bahrain și Ethiopia.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.