Selectați pagina

Abia acum se confirmă la nivel oficial: Pe 5 martie la Uzina Metalurgică din Râbnița a avut loc o scurgere radioactivă

Abia acum se confirmă la nivel oficial: Pe 5 martie la Uzina Metalurgică din Râbnița a avut loc o scurgere radioactivă

Citiţi şi: Pe 5 martie la Uzina Metalurgică din Râbnița ar fi avut loc o scurgere radioactivă? Nivelul radiației depășind de 300-400 de ori norma admisă

La Uzina Metalurgică de la Râbnița, în Transnistria, a avut loc pe 5 martie o scurgere radioactivă, iar nivelul radiației în zonă, care se află la circa 140 de kilometri depărtare de Chișinău, ar depăși de 300 de ori norma admisă, relatează presa de peste Prut.

Informația, ascunsă inițial, a apărut din surse anonime pe rețelele de socializare, dar incidentul este confirmat și de Biroul pentru Politicile de Reintegrare al Guvernului de la Chișinău.

„Biroul Politici de Reintegrare vine cu o precizare cu referință la incidentul produs la Uzina Metalurgică din or. Râbnița, unde ca urmare s-a oprit cuptorul. Confirmăm că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii martie curent, iar serviciile de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au fost solicitate, deși la nivelul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce țin de situațiile excepționale. În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la fața locului se desfășoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situației”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de la Chișinău.

Într-un mesaj anonim publicat pe Facebook se arată că, în ziua incidentului, la fața locului s-au deplasat 40 de oameni în costume speciale și cu măști pe față. Angajaților uzinei li s-a cerut să tacă, iar unii au fost plătiți cu 200 de dolari pentru a curăța zona periculoasă.

„Oamenii se tem să nu-și piardă locul de muncă și de aceea tac”, se arată în postare.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.



Статьи на русском языке

Статьи на русском языке