Selectați pagina

A ridicat acoperământul sfântului potir și a rămas împietrit. A văzut CARNE și SANGE omenesc în sfântul potir!!!

A ridicat acoperământul sfântului potir și a rămas împietrit. A văzut CARNE și SANGE omenesc în sfântul potir!!!

In biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfantului Alexandru Nevschi s-a intamplat candva urmatorul fapt emotionant:

In timpul Sfintei Liturghii, arhiereul slujitor Stefan, dupa ce a citit rugaciunea „Cred, Doamne si marturisesc…” a ridicat acoperamantul sfantului potir si a ramas impietrit. A vazut carne si sange omenesc in sfantul potir! S-a intors catre diacon, viitorul staret Sampson († 1979) si i-a spus: „Vezi, parinte?”.

Ce sa faca?… Episcopul, dupa ce a asezat sfantul potir pe sfanta masa, a ingenunchiat si s-a rugat Domnului. Cum ar fi impartasit credinciosii cu sange si carne? Cine s-ar mai fi impartasit?

Dupa ce s-a rugat pentru un sfert de ora cu bratele ridicate s-a uitat din nou in sfantul potir. Sangele si carnea se facusera vin si paine. Asa a iesit si a impartasit credinciosii.

Cati clerici au aflat despre aceasta minune au spus ca a fost providenta divina ca sa se intareasca in credinta. Chiar diaconul Sampson, care tinea sfantul potir a spus mai tarziu ca din ziua aceea nu a mai avut nici o indoiala si a crezut din acel moment ca Painea si Vinul sunt chiar Trupul si Sangele lui Hristos!

S-a convins el insusi si a spus-o si altora ca sa se intareasca in credinta. Aceasta minune a fost si un motiv ca preotii sa inteleaga nevrednicia lor.

Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. A văzut CARNE și SANGE omenesc în sfântul potir. A ridicat acoperământul sfântului potir și a rămas împietrit. | ganduri din ortodoxie - […] Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii