Selectați pagina

A predica pentru a liniști, pentru a calma, nu înseamnă a-L propovădui pe Hristos, ci a- L îndepărta de la noi

A predica pentru a liniști, pentru a calma, nu înseamnă a-L propovădui pe Hristos, ci a- L îndepărta de la noi

S-a apropiat Împărăția Cerurilor!

A predica pentru a liniști, pentru a calma, nu înseamnă a-L propovădui pe Hristos, ci a- L îndepărta de la noi. Înseamnă să ne adormim conștiința, să înfrumusețăm realitatea, să nu stârnim neliniște și să dăm impresia că nu există nicio problemă, că Împărăția Cerurilor a venit.

Adică să ne batem joc de noi înșine, așa cum face învățătura materialistă, care pretinde că raiul poate fi construit pe pământ. Realitatea a devenit absolut îngrozitoare. Nu construim raiul, ci iadul. Delincvența crește în fiecare zi, și nu doar la noi triumfă ideile materialiste( adică ateiste-n.n.), ci în intreaga lume. Materialismul este o învățătură fără Dumnezeu care a luat mințile multor oameni și care ne îndreaptă spre pierzanie.

Astăzi, predica trebuie să fie un strigăt, un strigăt de ajutor. Un strigăt care să-i facă pe oameni să tresară. Să îi salveze și să ne salveze.

Incendiatorilor nu le place acest mod de a predica pentru că le demască intențiile perfide și fac toate eforturile posibile ca să îi pună capăt. Dar, orice ar face, odată ce aceste cuvinte au răsunat, ecoul lor nu se oprește și toate obstacolele nu fac decât să le amplifice forță.

Într-o zi, o astfel de predică a găsit ecou în sufletul meu și nimeni nu o mai poate opri, nici eu, nici cei care-mi stau în cale. Acest cuvânt este mai puternic decât mine, mai puternic decât frica.

Doamne, fă că el să răsune veșnic: la biserică(…), în stradă, dacă mă vor alunga, la spital, în închisoare, pe patul meu de moarte. Fie ca peste tot să răsune propovăduirea Împărăției Cerurilor:” Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor! ”Când Împărăția Cerurilor se apropie, restul își pierde tot interesul și toată forța.

Hristos este temelia tuturor!

( 2 ianuarie 1976)

Pr. Dimitrie Dudko – „ Îmi strig credința cu timp și fără timp. Suferințele unui preot ortodox în Rusia sovietică” Editura Eclesiast, pag 170

Cuvintele Părintelui Dudko”, scria Părintele Serafim Rose într-o scrisoare, „sunt o gură de aer proaspăt pentru oamenii de azi.[…] El vorbeste direct inimii oamenilor de astăzi, atât din Rusia, cât și din afară”.

Urmăritori / Pingbacks

  1. A predica pentru a liniști, pentru a calma, nu înseamnă a-L propovădui pe Hristos, ci a-L îndepărta de la noi – Apărătorul Ortodox – Blogul MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI - […] https://www.aparatorul.md/a-predica-pentru-a-linisti-pentru-a-calma-nu-inseamna-a-l-propovadui-pe-hr… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *