Selectați pagina

Un bărbat din Cahul spune că tatăl său a murit în urma unui infarct, iar medicii au indicat cauza decesului – COVID. Reacţia spitalului

Un bărbat din Cahul spune că tatăl său a murit în urma unui infarct, iar medicii au indicat cauza decesului – COVID. Reacţia spitalului

Un bărbat din Cahul susţine că tătăl său a murit în urma unui infarct, însă medicii au indicat cauza decesului COVID-19. S-a făcut şi autopsie, iar testele repetate au dat rezultat negativ. De cealaltă parte, directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Creciun, spune că bătrânul a fost răpus de ambele boli.

Valeriu Grecu, din satul Văleni, raionul Cahul, spune că tatăl său a fost internat săptămâna trecută, cu dureri mari de stomac. După trei zile, bărbatul a murit. Valeriu spune că medicii l-au anuţat că tatăl său a suferit un infract, iar în certificatul de deces au indicat motivul morţii – COVID-19.

VALERIU GRECU, fiul victimei: „La Chişinău i-a facut autopsie, am dat la testul de COVID şi la stat şi la privat. La privat, joi seara am primit testul că este negativ, deci putem să-l luăm să-l înmormântăm. Omul moare de bătrâneţe, ori de altă boală, dar ei pun COVID”.

Administratorul spitalului recunoaşte că bărbatul a murit de infarct, însă afirmă că acesta era infectat şi cu noul coronavirus.

OLEG CRECIUN, directorul Spitalului Raional Cahul: „Pacientul a fost internat în spital cu infarct şi a murit de la infarct. În istoria de boală este scris cauza decesului: infarct. Dacă, însă testul este pozitiv la COVID, se scrie şi COVID. Şi aceşti pacienţi ajung în statistica celor care au decedat de COVID”.

Valeriu Grecu acuză medicii de neglijenţă şi a depus o plângere la Procuratură.

Sursa: http://tvrmoldova.md/actualitate/un-barbat-din-cahul-spune-ca-tatal-sau-a-murit-in-urma-unui-infarct-iar-medicii-au-indicat-cauza-decesului-covid-reactia-spitalului/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii