Selectați pagina

A început războiul religios în Franţa? 100 de francezi au încercat să oprească rugăciunile făcute de musulmani pe stradă

A început războiul religios în Franţa? 100 de francezi au încercat să oprească rugăciunile făcute de musulmani pe stradă

Tensiuni au izbucnit vineri, la Clichy-la-Garenne (Hauts-de-Seine) după ce mai mulți oficiali francezi și locuitori ai unei suburbii din Paris au încercat să blocheze musulmanii să-și țină rugăciunea în stradă, scrie site-ul francesoir.fr.

Purtând un banner mare pe care scria „Opriți rugăciunile ilegale de pe străzi”, primarul Remi Muzeau s-a aflat în fruntea unei coloane de peste 100 de demonstranți, toți având eșarfe tricolore, într-un marș în forță, menit să descurajeze musulmanii să se mai roage în piețele orașului. Zeci de musulmani s-au rugat acolo în fiecare zi de vineri, în ultimele săptămâni, la apelul Uniunii Asociațiilor Musulmane din Clichy, pentru a protesta față de închiderea unei moschei.

În timp ce musulmanii scandau „Allahu Akbar”, demonstranții intonau cu voce tare imnul național francez, Marseilleza, fluturând steagul Franței și înălțând un Crucifix. În timpul ciocnirilor,  un banner pe care musulmanii îl afișaseră și pe care scria „United for a Grand Mosque of Clichy” a fost rupt.

Scutierii au intervenit, separând cele două tabere, moment în care musulmanii și-au așezat covoarele pe trotuar, și-au scos pantofii și și-au început rugăciunile.

Închinătorii la Semilună au început apoi să aplaude, iar primarul a promis că va reveni săptămâna viitoare, cu același mesaj, împotriva rugăciunilor ilegale în stradă. „O vom face, dacă va fi necesar, în fiecare vineri”, a spus Muzeau. „Trebuie să asigur liniștea și libertatea oamenilor din orașul meu. Nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple în țara noastră. Țara noastră, Republica Franceză, este pătată”, a declarat edilul francez.

https://www.facebook.com/GenEuropa/videos/1634639173254127/

Sursa: ActiveNews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке