Selectați pagina

A început prigoana: Autorităţile închid bisericile pentru următoarele două săptămâni!

A început prigoana: Autorităţile închid bisericile pentru următoarele două săptămâni!

Autorităţile întreprind măsuri fără precedent pentru a proteja populaţia de o eventuală extindere a epidemiei de coronavirus. Premierul Ion Chicu a anunţat astăzi că în biserici, în următoarele două săptămâni, oamenii nu mai au voie să participe la servicii divine, scrie publika.md

„Vizează slujbele divine pentru toate cultele. Categoria cea mai de risc pentru acest virus sunt persoanele în etate, dar anume persoanele vârstnice participă la aceste servicii divine”, a declarat Ion Chicu.

O altă decizie pe care ar putea să o ia autorităţile este anularea ceremoniilor legate de Sărbătorile pascale. Şeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, că se va discuta cu reprezentanţii cultelor religioase pentru a lua o decizie legată de noaptea Învierii:

„Noi am constatat că acesta este un loc unde riscul este foarte mare. Cine merge la biserică? Merg bătrânii noştri, ei sunt cei vulnerabili. Doamne fereşte la o slujbă la care participă 70 de enoriaşi într-o biserică nu prea mare, nici nu vă gândiţi la ce consecinţă putem vorbi.”

Şeful ANSP, Nicolae Furtună, spune că nu este clară situaţia, dar se iau în calcul toate variantele posibile, inclusiv cele mai restrictive măsuri:

„-Lumina sfântă o luăm altfel. Stăm acasă. La Blajini ce facem?
Furtună – Acelaşi lucru. Decât să ne alegem după Paştele Blajinilor cu mii de îmbolnăviri.”

Moldovenii care vor să vină acasă de sărbători sunt atenţionaţi să evalueze situaţia fiecărei ţări unde se află, dar şi situaţia la hotarele acelor ţări pe care le tranzitează, pentru că unele frontiere se închid, iar altele s-ar putea închide până atunci.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке