recensamintRecensământul populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova se va desfăşura în perioada 12-25 mai. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de către Parlament, în primă lectură, potrivit publika.md.

Iniţial, data când urma să înceapă recensământul a fost stabilită pentru luna aprilie. Dar, ulterior ea a fost schimbată, deoarece 50 la sută din cheltuielile pentru desfăşurarea lui sunt acoperite din surse externe, iar banii au fost transferaţi cu întârziere.

Parlamentarii au operat şi unele modificări la document. Şi anume, s-a introdus o noţiune nouă „spaţiu colectiv de locuit”, pentru cămine, hoteluri, aziluri, centre de plasament şi reabilitare, şi case de copii. Mai mult, au fost introduse noi întrebări la care cetăţenii vor trebuie să răspundă. Oamenii vor fi rugaţi să spună care sunt sursele lor de venit şi care sunt dificultăţile din activitatea lor zilnică.

Atenţie! O noutate este şi faptul că persoanelor chestionate li se va cere să prezinte codul de identitate. Proiectul urmează să fie votat de Parlament şi în lectura a doua.