Selectați pagina

A fost lansată campania de combaterea a violenţei domestice

A fost lansată campania de combaterea a violenţei domestice

justitia_juvenilajuvenNota redacţiei: Se recomandă a citi articolul prin prisma fenomenului „justiţiei juvenile” în Republica Moldova. Potrivit unui studiu UNICEF, fiecare al doilea copil din Moldova, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 14 ani a fost supus violenței fizice, iar doi din trei sunt supuși agresiunilor PSIHOLOGICE!

La data de 15 octombrie a fost lansată campania de combaterea a violenţei domestice. Aceasta a demarat miercuri în satul Cojuşna, unde un grup de peste 50 de locuitori au avut o întrevedere cu experţi, jurişti şi psihologi din Chişinău, a anunţat Natalia Vişanu, şefa serviciului programe instructive şi relaţii cu publicul al CDOM, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”.

Potrivit lui Vişanu, în cadrul campaniei cu genericul „Fără violenţă în familie, fără violenţă în societate” vor fi promovate mesaje de a nu fi tolerate agresiunile fizice şi VERBALE în familii, precum şi violenţa asupra copiilor. Astfel de mesaje vor fi promovate timp de o lună şi jumătate prin satele Republicii Moldova.

Natalia Vişanu a spus că mai mulţi jurişti şi psihologi au decis să meargă în raioane pentru a organiza întâlniri, în special, cu locuitorii din mediul rural, după ce au fost sensibilizaţi de multiplele cazuri de violenţă în familie, în special, asupra femeilor şi a copiilor. „Am fost nevoiţi să batem alarma, fenomenul violenţei domestic care persistă la noi în ţară nu mai poate fi tolerat. Violenţa în familie nu este problema unei anumite familii, dar a societăţii în întregime”, susţine Vişanu.

Reprezentantul CDOM a mai comunicat că se va pune accent în special pe localităţile rurale, unde sunt înregistrate aproape 70 la sută din numărul total de  cazuri de violenţă domestică. „Participanţii la campanie îi vor învăţa pe oameni că se pot apăra de agresori, indiferent de circumstanţe”, a precizat Vişanu.

adaptat pentru APARATORUL, jurist Ala Iordachescu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке