gadget-care-te-scapa-de-durereDacă aveaţi vreo dilemă în legătură cu minunile tehnologiei moderne, gândiţi-vă la Quell, un gadget care vă scapă de durere doar printr-o apăsare de buton.

Se lansează uneori diverse dispozitive ce par să funcţioneze ca prin minune. Similar cu trucurile magice care sunt magice pentru că nu înţelegi cum sunt posibile, în acelaşi mod există gadgeturi care te uimesc prin intermediul tehnologiei avansate pe care o integrează.

Quell este un produs magic. Indiferent dacă suferiţi de o afecţiune cronică sau v-aţi lovit cu piciorul de pat, aţi experimentat cu siguranţă un val de durere în ultimele câteva luni şi v-aţi fi dorit să treacă de 10 ori mai repede. Soluţia evidentă, mai ales în cazurile cronice, constă în câteva pastile cu un potenţial cât se poate de real pentru dependenţă. Quell are un efect similar dar nu eliberează nici o substanţă în organism, scrie descopera.ro.

Iniţial a fost vorba de un proiect pe Indiegogo ce căuta să obţină finanţare pentru producţia în masă. Acum, Quell există sub forma unei benzi subţiri cu o lăţime mai mică de 10 centimetri pe care o puteţi pune pe picior. Complet neagră, singura particularitate evidentă pe suprafaţa sa constă într-un buton înconjurat de o linie de culoare bleu deschis. La apăsarea acestuia, un semnal electric de o anumită frecvenţă este trimis către creier de la dispozitiv obligând creierul să secrete opioide endogene în coloana vertebrală, funcţionând ca un anti-inflamator natural ce te scapă de durere.

,,Durerea este unică. Chiar şi dacă te uiţi la cele mai bune medicamente eliberate pe reţetă, ele nu funcţionează la toată lumea.” Singura problemă a Quell, în cuvintele vicepreşedintelui companiei – Frank McGillin, constă în funcţionalitatea relativă a gadgetului. Din câte se pare, nu este la fel de eficient la oricine sau la orice tip de durere.

Dacă sunteţi curioşi de eficienţa sa, un astfel de experiment vă costă 250 de dolari pe magazinul online oficial al produsului.