news_dollar_RussiaDeputat al Dumei de Stat din Rusia ( fracțiunea PLDM) Mihail Degtyarev, a elaborat un proiect de lege care interzice circulaţia și depozitarea dolarului SUA în FR. Deputatul este încrezut că moneda SUA este în pragul colapsului şi din acest motiv, trebuie de protejat cetățenii ruși de criza financiară în caz de o scădere bruscă a dolarului.

  „În cazul în care datoria naţională a Statelor Unite va continua să crească, prăbușirea sistemului dolarului se va întâmpla în 2017. Proiectul de lege propus va fi în stare să protejeze cetățenii ruși. Dacă nu acum, atunci în următorii cinci ani, statul va trebui probabil, să-i ajute pe proprietarii ruși, deţinători ai dolarului, cum s-a întîmplat cu deponenții înșelaţi de către bănci în 1990 și victimele schemelor piramidale „, – a explicat ziarului ” Izvestya „, M.Degtyarev.

De asemenea, se presupune că interdicția privind deținerea dolarilor va ajuta la ridicarea prestigiului monedei naționale ruse. Alte valute populare în rândul rușilor – euro, lira sterlină, yeni, yuani – rămân a fi fără restricții.

În cazul adoptării unei noi legi, în decurs a doi ani rușii vor trebui să scape de dolari deţinuţi. După această perioadă, toţi dolarii vor fi retraşi în favoarea bugetului federal. Orice alte sancțiuni pentru încălcarea Legii nu se prevăd.

Sursa: ecology.md