Selectați pagina

A fost construită prima biserică din Moscova dedicată martirilor familiei imperiale

A fost construită prima biserică din Moscova dedicată martirilor familiei imperiale

Prima biserică din Moscova dedicată martirilor familiei imperiale, țarului Nicolae al II-lea și familiei sale, a fost construită în cartierul nordic al capitalei Rusiei. Biserica poate găzdui 200 de enoriași.

O capelă temporară fusese construită pe șantier în 2013, cu ocazia celei de-a 400-a aniversări a Casei Romanov. Marea ducesă Maria Vladimirovna a efectuat, apoi, o vizită privată pe șantier.

O a doua etapă este în curs de desfășurare, și anume construirea unei clădiri cu două etaje pentru a găzdui casa parohială. Site-ul parohial menționează că martirii imperiali au fost aleși ca patroni ai bisericii, deoarece mulți creștini din Rusia de astăzi li se adresează în rugăciune, pentru a-și întări familiile și pentru a-și crește copiii în credință și evlavie, păstrând puritatea și castitatea lor, ajutându-i în studiile lor, precum și pentru prosperitatea și renașterea Rusiei.

Programul “Pentru construirea bisericilor ortodoxe în Moscova” este cunoscut și ca “Programul 200”, adică un plan de construire a 200 de biserici noi în capitală.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.