Selectați pagina

A apărut prima “biserică” care venerează Inteligența Artificială

A apărut prima “biserică” care venerează Inteligența Artificială

Din ce în ce mai des suntem bombradați cu informații despre inteligența artificială care prinde din ce în ce mai mult contur în viața noastră.

Dar cum ar fi să venerăm un A.I? Mulți oameni din Silicon Valley cred că în viitorul nostru apropiat, computerele vor depăși oamenii în inteligență și ne vor schimba viața în mod ireversibil. Însă nimeni nu are o credință mai puternică în acest sens decât Anthony Levandowski, fost inginer Google, cunoscut pentru activitatea sa de pionierat în această industrie.

Acesta a depus documentele necesare pentru a înregistra prima biserică care dorește să venereze inteligență artificială, numită „Calea viitorului”. În ce crede noua biserică? Misiunea organizației religioase este „să dezvolte și să promoveze realizarea unui Dumnezeu bazat pe Inteligența Artificială și prin înțelegerea și închinarea la Acesta să se contribuie la îmbunătățirea societății”.

Într-un interviu acordat celor de la Seeker.com, Candi Cann de la Universitatea Baylor, a discutat noua perspectivă a lui Lewandowski, spunând că nu este neobișnuită în lumina altor mișcări spirituale create de americani.

„Mi se pare că ideea lui Levandowski nu este departe de alte biserici apărute în america. LDS [Biserica lui Isus Hristos și a Sfinților din Zilele din Urmă] sau Scientologia pot fi exemple similare. Scientologia pune un accent deosebit pe terapie și pe o viziune psihologică asupra lumii, asupra altor entități care ne veghează și ne conduc. Entităti superioare nouă ca și inteligență. Dacă A.I.-ul va ajunge să fie considerat în viitor mult mai inteligent ca omul, atunci cu siguranță că vor apărea și astfel de adepți”.

Sursa: http://bigthink.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *