Selectați pagina

99 mii de elevi din Kazani au primit cartele de plastic electronice

99 mii de elevi din Kazani au primit cartele de plastic electronice

cartele electroniceMai mult de 99000 de elevi din Kazani și-au procurat carduri de plastic. După cum a raportat pe 10 decembrie la o adunare din Primărie directorul general al Departamentului Social de Alimentație Marat Kagarmanov, utilajul pentru plată fără numerar și evidență a alimentației elevilor este instalat în toate școlile.

Așa cum deja ne-a informat “Rossiyskaya Gazeta”, introducerea cardurile personale (ele gratis sunt aduse pentru fiecare elev) în școlile din Kazani a început în 2009. Se preconiza, ca procesul va accelera trecera cantinelor școlare la calculul fără numerar, și cel mai important – poate să protejeze copiii de la hrana uscată. Până în prezent, reîncărcarea cardului de către părinți era posibilă atât prin terminal cît și prin alte sisteme de plată. Cu toate acestea, în viitorul apropiat, reîncărcarea cartelei va fi posibilă cu ajutorul telefonului mobil.

– Cu ajutorul cardului elevul poate de sinestătător să-și plătească micul dejun și masa de prânz în cantina școlii și bufet – a declarat Marat Kagarmanov. – În acest caz fondurile sunt debitate automat, ceea ce permite elevilor de a-și forma abilități practice în manipularea banilor fără numerar.

Potrivit acestuia, chiar și acum, în multe școli, cardurile de plastic sunt utilizate nu numai pentru a plăti masa de prânz, în sala de mese. Aproape patru mii de elevi, achită cu bani electronici călătoriile în transportul public. În 24 de școli cardul servește ca o permisiune de trecere electronică în incinta instituției, în altele două este utilizat pentru a înregistra cărțile emise elevilor în biblioteca școlii. De fapt, acesta este o analogie al cardului electronic universal.

Traducere pentru apărătorul de pe: 3rm.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.