China este țara lucrurilor ieftine, iar aici se contrafac nu numai obiecte vestimentare şi accesorii, dar şi produse alimentare.

De exemplu, orezul fals din China arată absolut identic cu cel natural, doar că la fierbere, în loc să se umfle, boabele de orez contrafăcut rămân tari și mici. Consumul acestui așa-zis aliment poate afecta sistemul digestiv, dar poate duce și la dereglări hormonale. Dar acesta nu este singurul aliment contrafăcut care pune în pericol sănătatea și chiar viața oamenilor. Laptele făcut din cretă și chiflele umplute cu un amestec din carton, în loc de carne, sunt alte produse alimentare contrafăcute care nu au ce căuta în mgazine.

Iată și alte alimente false made in China care sunt dăunătoare:

Tăiței de orez făcuți din plastic

În 2015, 50 de fabric din Dongguan, China, au fost închise de către autorități, din cauză că au fost folosite substanțe chimice ilegale, pentru prepararea tăițeilor de orez. Aceste fabrici erau foarte importante în regiune și fabricau produse în valoare de 1,1 milioane de lire sterline anual.

Lapte făcut din cretă

În anul 2004, CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.

Carnea de porc fosforescentă

În 2011, o femeie a alertat autoritățile, după ce a observat că bucățile de carne abia cumpărate erau fosforescente. După ce au efectuat mai multe analize, medicii au descoperit că porcul era infestat cu o bacterie fosforescentă. Această bacterie este dăunătoare omului.

Ouă false

Pentru fabricarea acestor ouă se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali şi apă. Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.

Nuci din ciment

În ultima vreme a existat o creștere semnificativă în ceea ce privește prețul nucilor, în China. Astfel că, hoții au profitat de această ocazie și au umplut cojile nucilor cu ciment. Chiar și în prezent se mai practică această escrocherie.

Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită

Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”. După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.

Orezul cu plastic

Acest orez artificial conține plastic, fiind produs din cartofi și rășini sintetice. După fierbere, orezul se întărește, rezultatul fiind un risc crescut de îmbolnăvire. Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar și cancer.

Vin contrafăcut

După ce au ajuns să copieze cu totul magazine, nu este de mirare că acum chinezii falsifică și vin. Cel franțuzesc este preferat.

Chifle umplute cu un amestec din carton

În 2007, câțiva jurnaliști din China au prezentat povestea unor localnici care puneau carton în chifle, în loc de carne. Cartonul era înmuiat într-o substanță chimică special, apoi era amestecat cu legume și carne de porc.

Sursa: viralnova.com