Selectați pagina

80 de mii de moldoveni au plecat si nu s-au mai intors in tara de cand calatorim fara vize in UE

80 de mii de moldoveni au plecat si nu s-au mai intors in tara de cand calatorim fara vize in UE

pasaport80 de mii de moldoveni nu s-au mai intors din Europa in ultimii doi ani, anunta politia de frontiera. De atata timp, moldovenii nu mai au nevoie de vize pentru a calatori in tarile europene, iar unii au profitat mai mult decat le este permis si au ramas acolo.

570 de mii de moldoveni au profitat de puterea pasaportului biometric si au plecat in Europa in ultimii doi ani. Potrivit politiei de frontiera, 80 de mii dintre ei nu au mai revenit in tara.

Irina ROIBU, DIRECTIA DE CONTROL AL FRONTIEREI, POLITIA DE FRONTIERA: “Anul curent, comparativ cu anul trecut fluxul s-a majorat cu 13 %. ”

Barbatii calatoresc mai des in tarile europene – s-au inregistrat 770 de mii de iesiri si intrari in tara ale reprezentantilor sexului puternic. In cazul femeilor, cifra este de 620 de mii.

Irina ROIBU, DIRECTIA DE CONTROL AL FRONTIEREI, POLITIA DE FRONTIERA: „ In mare parte sunt tineri cu varstele curpinse intre 25 – 35 de ani.”

Nu este exclus ca multi din ei se afla ilegal in tarile europene, luand in calcul ca termenul de sedere este de 90 de zile pe an, iar dreptul de a munci nu este prevazut.Nu toti insa au putut beneficia de regimul liberalizat de vize. Peste 3400 de moldoveni nu au fost lasati sa plece in Europa.

Irina ROIBU, DIRECTIA DE CONTROL AL FRONTIEREI, POLITIA DE FRONTIERA: „Motivul este insuficienta de bani …”

Punctul de trecere Leuseni-Albita s-a dovedit a fi cel mai popular – peste 490 de traversari au fost pe acolo. In descrestere, urmeaza vama Sculeni, apoi Giurgiulesti-Galati. Potrivit ultimelor date ale Biroului National de Statistica, la 1 ianuarie 2016 populatia Republicii Moldova era de circa 3 milioane 553 de mii persoane.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *