Un copil se dezvoltă și învață despre lumea înconjurătoare jucându-se, dar există câteva jucării pentru copii care le fac mai mult rău decât bine.

Iată 8 dintre aceste produse pe care ar trebui să i le dai copilului tău cu multă grijă , de asemenea, mai jos sunt niște sfaturi care te vor ajuta să faci ca joaca copilului tău să fie în siguranță.

1. Jucăriile cu elice.

Elicopterele și alte jucării cu elice sunt destinate adolescenților. Bebelușii nu pot face față acestor lucruri încă și pot destul de ușor să își prindă degețelele în lame.

Sfat: Alege jucăriile cu elice făcute din plastic subțire. Marginile lamelor ar trebui să fie mai moi.

2. Seturile cu ustensile pentru doctori.

Un copil va vrea cu siguranță să se joace cu ustensilele din acest set și aceasta ”procedură medicală” se poate încheia cu obiecte mici rămase în nas sau înghițite. Mai mult, Acest joc favorizează interesul copilului spre seringi, foarfece și medicamente.

Sfat: Cele mai bune seturi nu sunt confecționate din jucării mici, seringi sau obiecte pe care să le folosești să te uiți în nas sau gură.

3. Colacul și aripioarele înotătoare.

Colacul și aripioarele înotătoare nu garantează complet siguranța copilului în apă și pe un copilaș este foarte ușor să aluneci prin colac sau să te răstorni. Unele produse pentru copii conțin substanțe toxice care pot cauza iritații cutanate de lungă durată și alte probleme.

Sfat: Mărimea colacului și a aripioarelor înotătoare trebuie ajustată în funcție de mărimea copilului, folosite doar sub supravegherea unui adult și nu trebuie purtate mai mult de jumătate de oră.

4. Jucării cu baterii

Bateriile de ceas seamănă cu bomboanele și copiii vor vrea să le guste. Mărimea și forma lor permit să mie ușor de înghițit, iar litiul din interior poate cauza arsuri și otrăvire severă.

Sfat: Bateriile ar trebui prinse cu încuietori din plastic închise cu șuruburi.

5. Pistoalele.

Copiii neglijează întotdeauna distanța de la care ar trebui să tragă și totodată măsurile de precauție care trebuie respectate. Ca urmare, jucăriile cu care se trage indiferent cu ce, Chiar și apă sau aerosoli, pentru că poate cauza afecțiuni faciale, mai ales în zona ochilor.

Sfat: Cumpără jucării care vin la pachet cu ochelari de protecție sau cumpără-i separat.

6. Bile magnetice

Această jucărie magnetică populară poate fi utilizată de la vârsta de 3 ani în sus, dar de fapt este destinată adolescenților de la 14 ani în sus.

În încercarea de a detașa bilele magnetice cu dinții, copiii înghit dese ori , nu una, ci mai multe bile deodată. Ingerați , acești magneți puternici se lipesc între ei și afectează pereții intestinali.

Sfat: Astfel de jucării magnetice securizate cu plastic rezistent sunt mai sigure.

7. Baloanele

Un balon ar putea foarte bine să explodeze în timp ce este umflat sau în timpul jocului speriind copiii sau chiar asurzindu-i. În urma șocului, un copil poate înghiți din neatenție fragmentele unui balon spart și se poate îneca cu ele. Din această cauză, orice fel de jocuri care implică baloane sunt recomandate copiilor peste 8 ani.

Sfat: Nu cumpăra baloane care au un miros puternic. Dacă freci între degete un balon de proastă calitate, va face un zgomot ciudat și îi va lua ceva timp să revină la forma inițială.

8. Fidget Spinner

O parte din spinnere se pot detașa și pot cauza lovituri. Sunt ,de asemena, cazuri în care copiii înghit acele părți. În plus, această jucărie îi poate distrage atenția, care poate duce la probleme de învățare. În câteva state din US, Folosirea spinnerelor în școli sunt interzise de lege.

Sfat: Înlocuiește spinnerul cu niște exerciții pentru degete care nu numai că îi va da copilului tău de lucru, ci îi va îmbunătății abilitățile motorice.

CUM SĂ ALEGI O JUCĂRIE SIGURĂ:

Sunt multe recomandări utile de la ”Ghidul produselor sigure pentru copii” din cadrul Alianței Europene a Siguranței Copiilor.

Nu uita aceste reguli atunci când cumperi o jucărie:

  • Mărimea: orice jucărie nu trebuie să aibă mai puțin de 6 cm lungime și 3 cm grosime. Dacă jucăria este rotundă, ar trebui să nu aibă mai puțin de 5 cm în diametru.
  • Culoarea: Evită culorile aprinse. Galbenul aprins la jucării nu este recomandat pentru că este o șansă mare să conducă la conținutul lor.
  • Forma și materialul. Jucăria nu trebuie să fie ascuțită pe margini sau cu găuri mari unde degetul unu copil se poate bloca. încearcă să alegi jucării făcute din materiale textile sau din lemn care nu sunt vopsite sau lăcuite.