Selectați pagina

Republica Moldova: 7 din cele 10 clinici care au efectuat teste COVID NU SÎNT ACREDITATE să le facă

Republica Moldova: 7 din cele 10 clinici care au efectuat teste COVID NU SÎNT ACREDITATE să le facă

De multe ori am fost întrebat pe ce mă bazez cînd fac anumite afirmații care contrazic evidențele propagate de media. Vă răspund.

Lumea a fost educată să facă ipoteze reieșind din informații, de aceea atunci cînd informația e ascunsă, oamenii nu mai pot gîndi. Eu prefer să-mi construiesc ipoteze în baza cărora alții să caute informațiile – urăsc detectivismul și tot ce gîndesc gîndesc la modul abstract și detașat.

Deoarece este practic cu neputință ca cineva să dețină toată informația despre un fenomen, ipotezele pe care se construiește interpretarea sînt, de multe ori, năucitoare și false. O interpretare logică operată pe informații nu înseamnă o interpretare adevărată – toate minciunile media sînt logice și operează cu informații de regulă adevărate, dar incomplete și ascund adevăratul scop al campaniilor. Toate campaniile media ascund adevăratul scop.

Am adresat 10 întrebări despre campania Covid din Chisinău și, în loc de răspunsuri, am fost năvălit de o invazie de domnițe care se pozează cu bonete albe și măști și mă acuză că eu lovesc în doctori. Purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătății, care pînă atunci comenta în ritm de chat la postările din zona infectată a facebookului moldovenesc (acolo cînd am intrat m-am învrednicit de un răspuns imediat mai mult decît aberant) acum a dispărut. Mulți cititori, descurajați, comentau că răspunsurile nu vor urma. Eu, mai optimist, am zis că vor urma cu certitudine. Doar că nu de la purtătorul de cuvînt, ci de la experți. Așadar:

Șapte din cele 10 clinici care au efectuat teste Covid nu sînt acreditate să le facă. Declarația aparține Doamnei Ala Halacu, șefa Direcției diagnostic de laborator în sănătate publică al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică pentru sanatateinfo.md – Acest fapt anulează validitatea a zeci de mii de teste care nu aveau cum să fie incluse în cifrele oficiale raportate în Moldova.

Din cei peste 10.000 de infectați covid, doar 27 erau conectați la aparate în zilele cînd presa anunța că Moldova a devenit țara cu cea mai mare rată de infectare din Europa. Nu există nici o știre cum că măcar un bolnav covid nu a putut fi internat la Urgență pe motiv că Urgența ar fi suprasolicitată.

Toți morții de pe site ul Ministerului Sănătății au comorbidități și vîrste înaintate.

Știu că răspunsurile la celelalte întrebări se formulează de către cei care știu să caute informații și că în scurt timp vor lămuri mai multe. Mulțumesc prietenilor mei din presă care au investigat situația, mulțumesc medicilor neaserviți mafiei de oengeuri care se joacă de-a “țara-n bumbi” în Moldova.

Autor: Savatie Baștovoi, https://www.facebook.com/savatie/posts/3226123017480335

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке