Selectați pagina

61 milioane de lei PLEACĂ din ţară pentru PLATA cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale și regionale

61 milioane de lei PLEACĂ din ţară pentru PLATA cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale și regionale

Aproximativ 61 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru plata cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale și regionale. Guvernul a aprobat proiectul hotărârii cu privire la achitarea din bugetul de stat pentru anul 2019, a cotelor de membru şi a datoriilor Republicii Moldova față de 68 de organizații, scrie tvc.md

Potrivit hotărârii, țara noastră va achita cota de membru la 5 organizaţii parlamentare, 56 de organizaţii internaţionale și 7 organizaţiile din cadrul CSI. Cei mai mulți bani vor fi distribuiți Consiliului Europei – 7 mil. de lei, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – 4,5 mil.de lei, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 4,9 mil. de lei și Adunării Interparlamentare CSI – 3,2 mil. de lei.

În nota proiectului se menționează că onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil.

Ministerul Finanțelor a mai menționat că îndeplinirea acestor obligații reprezintă și o sarcină importantă în dezvoltarea potențialului de cooperare existent cu structurile internaționale în diverse domenii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *