Notă: Informația prezentată mai jos în mass media, se numește programare socială prin sondaje de opinie. Populația se programează ce să creadă și la ce să se aștepte. Posibil ca acest sondaj nici să nu fi fost realizat în realitate, nimeni nu s-a dus din casă în casă sau de la om la om să îi întrebe (Actualizare: Între timp a fost adăugată informaţia precum că sondajul a fost realizat prin telefon). Nu e prezentat mediul de sondare, vîrstele, etc. Cum altfel să se poată verifica veridicitatea acestor informații? De unde știu ei că ce s-a spus despre vaccinul ANTI-COVID-19 este fals, dacă nici nu s-a lansat pe piață și nu au putut verifica dacă e adevărat sau fals?

Urmează ştirea apărută pe site-ul agora.md:

În jur de 52% din cetățenii Republicii Moldova s-ar vaccina împotriva noului coronavirus. Totodată, 34% s-ar opune administrării vaccinului. Cel puțin, asta arată datele unui studiu realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Totodată, respondenții au fost rugați să-și imagineze situația în care o companie din țara noastră ar dezvolta un vaccin împotriva COVID-19. În acest caz, 52% au spus că vaccinul trebuie administrat mai întâi populației din țările cele mai afectate, iar 32% au menționat că trebuie vaccinați inițial cetățenii Republicii Moldova. Totodată, 13% au declarat că vaccinul trebuie administrat în toate țările în același timp.

Cercetarea a fost realizată prin telefon, în perioada 1-7 mai, pe un eșantion de 1.141 de persoane din toată țara, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de +/- 3%.

Menționăm că, recent, în spațiul public au apărut mai multe falsuri legate de vaccinul împotriva COVID-19,