oameni saraciPoliticienii romani, in Romania, incearca sa ni-i prezinte pe cei americani, drept “niste persoane de inalta morala”, dar, un cetatean american, daca ar veni in Romania si ar fi intrebat ce viata au, ar spune, exact ca un cetatean roman. America, este fara nici un fel de indoiala, cea mai pervertita tara din lume, iar saracia, respectiv somajul atinge cote uluitoare, in acelasi timp, ca si aici, exista americani prosti facuti gramada, care sed toata ziua la TV uitandu-se la showbiz si alte mizerii.

“În multe din oraşele lumii, persoanele de adăpost au parte nu doar de stigmatizare şi greutăţile unei vieţi precare, ci şi de un climat ostil alimentat de autorităţi. Dacă, de pildă, la Budapesta, persoanele fără adăpost sunt în afara legii, iar legea deşeurilor le interzice să adune de pe stradă obiecte voluminoase aruncate de alţi locuitori, mai nou, 33 de oraşe americane au interzis cetăţenilor să ofere mâncare oamenilor străzii. Cei care donează alimente nevoiaşilor sunt ameninţaţi cu amenzi sau chiar cu inchisoare.

Autorităţile din cele 33 de oraşe, printre care se numără Daytona Beach, Florida; Raleigh, N.C.; Myrtle Beach, S.C.; şi Birmingham, Alabama au decis să pedepsească persoanele care îşi ajută semenii defavorizaţi, fără a propune însă o soluţie alternativă la problema oamenilor străzii. Potrivit unui articol de pe NBC, Debbie şi Chico Jimenez au primit o amendă în valoare de 2.000 de dolari pentru că au oferit hrană unor persoane fără adăpost în parcul central din Daytona Beach. Cei doi au refuzat să plătească amenda, însă acest tip de măsuri câştigă din ce în ce mai mult teren, scoţând la iveală un conflict major între viziuni, căruia îi cad victime persoanele deja vulnerabile. Dacă soţii Jimenez, împreună cu alţi locuitori ai oraşului, susţin că administraţia are obligaţia de a oferi ocazional mese oamenilor străzii şi că aceştia din urmă au dreptul să folosească parcurile comunităţii, la fel ca oricare alt cetăţean, municipalitatea susţine că oferirea hranei către aceşti oameni amplifică problema oamenilor fără adăpost, iar prezenţa lor în parcuri îi sperie pe alţi locuitori.

În oraşul Hayward, California, de pildă, cei care îşi doresc să le ofere mâncare oamenilor străzii trebuie mai întâi să obţină permisiunea din partea departamentului de sănătate publică. Acesta trebuie să testeze în prealabil dacă hrana oferită este de bună calitate şi corespunde criteriilor de siguranţă. Dacă alimentele întrunesc aceste condiţii, donatorii pot primi un permis prin care pot oferi, legal, hrană nevoiaşilor, însă doar în anumite zile şi perioade ale lunii.

Stoops, director al organizaţiei National Coalition for the Homeless, spune că “Oamenii străzii sunt vizibili peste tot în oraşele Americii. Administraţiile sunt de părere că, dacă nu le mai oferă acestora hrană, ei vor pleca. Însă, desigur, nu se întâmplă asta. Vrem ca administraţiile să înceteze această practică. Susţinem dreptul oamenilor de a-şi împărţi mâncarea cu semenii lor.”

O astfel de stire este cu adevarat revoltatoare, iar de aici, tragem concluzia ca acesti oameni, ar trebui sa fie lasati pur si simplu sa moara. In Romania se promoveaza cam aceleasi conceptii, dar mai mascate. De pilda se spune “nu incurajati cersetoria”, dar daca eu ii dau unui om batran de mancare, care nu va fi primit de nimeni sa munceasca nicaieri, inseamna ca incurajez cersetoria politruci nemernici ? Asta inseamna ? Sper ca intr-o buna zi, acesti sustinatori, propagandisti ai unor idei de acest fel, sa ajunga sa le ia locul.

Sursa: Fără Secrete.ro