Selectați pagina

2014, anul fenomenelor meteo extreme?

2014, anul fenomenelor meteo extreme?
fenomene meteo extreme

“Ne putem aștepta la prezența unor fenomene extreme, precum valuri de caldură în sezonul cald, precipitații intense care pot cădea în perioade foarte scurte de timp”

Anul acesta ne putem aștepta, în urma schimbărilor climatice, la prezența unor fenomene extreme precum valuri de căldură foarte mare în vară sau precipitații intense care pot cădea în perioade foarte scurte de timp, a declarat climatologul român Roxana Bojariu.

“În privința anului 2013, la nivelul României, datele preliminare arată că a fost mai călduros în medie cu peste 1 grad Celsius față de intervalul de referință 1961-1990. Din punct de vedere al precipitațiilor, deși s-a situat aproape de regimul normal, față de același interval de referință 1961-1990, au existat fluctuații foarte mari de precipitații în lunile anului – de exemplu, cu excedent puternic în mai și iunie, deficit în iulie și deficit foarte puternic în decembrie”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Experții britanici au estimat că 2014 va fi, la nivel global, unul din cei mai călduroși din istorie. “În privința anului 2014, ne putem aștepta la prezența unor fenomene extreme, precum valuri de caldură în sezonul cald, precipitații intense care pot cădea în perioade foarte scurte de timp. Când sau cu ce frecvență se pot produce aceste tipuri de fenomene în anul 2014 nu poate fi precizat acum”, explică Roxana Bojariu.

Sursa: voxtvregional.ro

4 Comentarii

 1. Matei

  Ştire aparent inofensivă, însă observ în ultimul timp că într-adevăr fenomele meteo au luat-o razna. SUA e sub nămeţi şi chiar înregistrează morţi din cauza ninsorilor şi a viscolului. În Marea Britanie – inundatii masive. Italia – alunecări masive de teren. Semne peste tot.
  Adevăr este scris: “Vedeţi smochinul şi toţi copacii: Când înfrunzesc aceştia, văzându-i, de la voi înşivă ştiţi că vara este aproape.”

  Răspuns
 2. simona

  Frate Matei .Mult te rog sa ma ierti , dar ti se pare cumva ca infrunzesc smochinii si vara e aproape ?Acestea le-a spus pentru timpurile cand vor fi trecut ” durerile “.
  Frati moldoveni , cat de mult va iubesc , dar cereti lumina de la Dumnezeu , caci va rataciti nestiind scripturile si sucind intelesurile . Sa ne dea Bunul Dumnezeu tuturor lumina , dar mai ales iubire si le vom trece toate .Slavit sa fie Dumnezeu! Si iertati-ma ,mereu iertati-ma ,pentru multele mele pacate !

  Răspuns
 3. Matei

  simona, mă impui să intru în dispută cu tine, şi ca să fiu sincer – chiar nu îmi doresc acest lucru.
  Totuşi, ca o mică sugestie, ţi-aş recomanda să (re)citeşti capitolul 21 Evanghelia după Luca.

  Răspuns
 4. simona

  Matei,
  Doamne ajuta , iarta-ma ! Ma refeream la venirea pe nori a Fiului Omului . Inca nu s-a intamplat , deci mi s-a parut ca la asta se refera si inverzirea copacilor , adica la un timp in care tote merg spre linistire . Dar poate ca ma insel . Iarta-ma!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *