Selectați pagina

153 de ani de la naşterea ţarului Nicolae al 2-lea

153 de ani de la naşterea ţarului Nicolae al 2-lea

Mai înainte vreme, cînd Rusia era condusă de ţari, norodul se conducea după principiile dragostei faţă de Dumnezeu, de Hristos şi de apropiaţi. Cine ar mai putea acum să înlocuiască acea dragoste pentru popor, pentru ţară şi cu jertfelnicie de sină să slujească?  Nimeni, căci nimeni în afară de Ţarul legitim, nu ar putea fi Tată al tot norodului. Preşedinţii – întotdeauna au fost oameni vremelnici, reprezentanţi ai unei părţi din societate (partide politice), şi vin la putere prin deşertăciune şi din dragoste de putere, iar  nu chemaţi de Dumnezeu.

Ţarul Rus nu era însă însetat de putere, ci anume de dragoste. Puterea el o percepea ca pe o cruce, ca pe o greutate. Cînd ţarul era uns, primea de la Dumnezeu un dar deosebit al dragostei faţă de subalterni şi faţă de popor, respectiv şi puterea de a întelege nevoile poporului.

În persoana Ţarului Nicolai al 2-lea găseai un spectru larg de învăţături, şi toate acestea împletite cu o credinţă profundă şi multă rugăciune. Pe timpul domniei sale, Rusia a avut parte de o creşte a traiului pe mai multe planuri –  cultural, ştiinţific, industrial, economic. Dupa aprecierile experţilor din Vest, în acest ritm, prin anii ’50,Rusia trebuia să întreacă din multe puncte de vedere, cele mai dezvoltate ţări occidentale.

În timpul domniei acestui ultim ţar, s-a observat o legatura puternică între ortodoxie şi autocraţie, între Biserica şi Stat. Imperiul Rus Ortodox, a demonstrat astfel lumii întregi că se poate de trait în permanenţă aşa cum ne învaţă Hristos, şi Sfînta Lui Biserica.

Protoiereu Lev Lebedev

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

10 Comentarii

  • nume

   Spune, te rog frumos, e-mailul tau!

  • Slava

   nu folosesc email, am numa odnoklasnici sau skype, dar de la lucru nam acces pe skype asa ca mai bine pe odnoklasnici
   S S 28 лет, Киевская Русь, Молдова

 1. nume

  deamu eu n-am odnoklasnici 😀
  Amus vad, de la numerele parintilor poate fac cont.

  Răspuns
 2. veaceslav

  SIMBATA PE 19 MAI 2018, LA 150 DE ANI DE LA NASTEREA ULTIMULUI UNS AL DOMNULUI(IMPERATORUL NIKOLAI AL 2-LEA, VA AVEA LOC MARSUL GAYLOR , RUGAM TOTI CRESTINII SA IESIM LA O CONTRAMANIFESTATIE LA ORA 10 LINGA MOMUMENTUL LUI STEFAN CEL MARE SI SFINT

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *