Sarbatoarea de Valentine’s Day ar trebui sa fie ignorata de tinerii din ziua de astazi, pentru ca nu e o zi crestina, ci una a dezmatului, a erotismului si a casatoriilor de-o zi, care trebuie, de altfel evitate.

Stop-Valentine-Day

14 februarie: Ziua desfrânaţilor, nu a îndrăgostiților! Nu sărbătoriți o zi în dezmăț, care poate să aibă consecințe dramatice!

Valentine’s Day nu trebuie sa existe, sau nu trebuie sa fie o zi a dezmatului, a compromiterii celei mai frumoase virtuti, iubirea, in explozie de erotism efemer, condamnabil si cu consecinte negative vesnice.

E o sarbatoare de marketing, nu este impusa de crestinism, nu este impusa de o morala a valorilor evangheliei. Se castiga enorm in aceasta zi si nu intereseaza pe nimeni cate victime sunt in aceasta zi. Se practica kitsch-ul si romantismul colectiv la comanda.

Daca va uitati la toate tarabele in care se vand semnele pentru aceasta zi, veti vedea cat kitsch este si, oarecum, toate aceste tarabe vin la comanda, sa ne spuna, sa zicem, “te iubesc” si sa exprimam declaratia cu un cadou.

Nu putem sa aducem cele mai frumoase sentimente in spatiul kitsch-ului romantic, daca avem un respect pentru ceea ce inseamna iubire!

Iubirea nu are o zi, iubirea are toate zilele vietii noastre, langa persoana cu care te-ai casatorit. De aceea, nu putem in 14 februarie sa spunem ca e Ziua Indragostitilor. Aceea este Ziua Singuraticilor in Dragoste!

Fiintei de langa tine, care e convinsa de sentimentele tale, aproape ca nu trebuie sa ii spui ca o iubesti, dar, uneori, e bine sa o spui. Dar, sa stiti: acolo unde exista foarte multe declaratii de dragoste, acolo ceva nu e in regula. De aceea, din punctul meu de vedere, pentru mine nu exista o zi a iubirii si a indragostitilor, decat o zi a singuraticilor in iubire.

Autor: Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană